Agnes.
2007-11-26 - 19:25:15

Igår var Agnes hos oss igen och fotograferade lite, blev inte så mycket bilder eftersom virriga jag vet varken ut eller in. Hon ska iaf återkomma och ta lite fler bilder innan jul.
Tack agnes!
Lägger upp några bilder och som sagt, lovar att skriva mer när våran dator är hel igen!


    

Stor flicka.
2007-11-24 - 12:01:44

I onsdags var vi på bvc igen för att mäta och väga lite. Jag börjar få en liten tjockis.
Nikki är en stolt mamma
Självklart kissade hon på vågen igen när bvc-eva skulle väga henne.
Haha
Hon var iaf 56 cm lång och vägde 4820 gram vilket betyder att hon nu har växt 6 cm sen hon föddes och gått upp nästan ett och ett halvt kilo.
Stor flicka
Hon är så fin!

Nu hinner jag tyvärr inte skriva så mycket mer, men jag lovar så fort min egna dator är lagad igen så ska bloggen bli mer aktiv.





Feber.
2007-11-15 - 17:00:42

Det började i söndags, hade känt mig lite risig hela dagen men tänkte att jag säkert bara var trött. Vi var hem hos svärmor och allt var bra. Sen när det var dags för att lägga sig kände jag hur jag fick feber, självklart hade jag inte febertermometern hemma men tog två alvedon och hoppades på det bästa. Dagen efter kom mamma över med en örontermometer som då visade 38.9 (39.4). Dagen var lugn och jag kände mig bättre emot kvällen.
På tisdagen kände jag mig ännu lite bättre och skulle då till bvc så vi gick det och allt gick bra. När jag sedan kom hem kände jag hur febern började komma igen, tog tempen som visade 38.5 (39.0), tog även då två alvedon och hoppades på det bästa. Kände att det inte blev bättre och beslöt mig för att ta tempen igen ungefär en timme senare då stod det att den låg på 40.3 (40,8). Ringde min käre mor som sa ojdå, men hur kan du prata?
haha
Mamma bestämde sig sen för att ringa sjukvårdsupplysningen och kolla läget (vilket vi gjort några gånger innan också). De sa att det förmodligen var fel på termometern eftersom man ska lägga på en halv grad vilket gör att jag skulle ha jätte hög feber vilket inte verkade rimligt. De rekommenderade oss att ta tempen med en rumptermometer. Mamma fick då springa omkring och leta upp våran som varit spårlöst försvunnen men hittade tillslut den. Hon kom över och sa åt mig att ta tempen. Så jag låg där med tempen i rumpan och hoppades på det bästa, jo tjena så tur hade jag inte. 40.7 låg min temp på så örontermometern hade visat rätt. Mamma ringde igen och de sa åt henne att jag skulle duscha kallt och varva alvedon och ipren var tredje timme eftersom det var viktigt att febern gick ner. Efter ett par timmar sjönk äntligen febern men det blev inte mycket sömn den natten inte.
SUCK
Dagen efter mådde jag bättre till en början men febern gick sedan upp och ville inte gå ner. Mamma ringde igen och de sa åt oss att åka in till sjukhuset eftersom jag även märkt att jag var lite öm i ena bröstet så att det kan vara en mjölkstockning. Vi åkte in och efter ett tag fick vi komma in på bb där de tittade på mitt bröst och hon sa att det inte alls var så farligt och att febern antagligen hade gett med sig (hade ingen feber när de tog tempen då, men det var för att alvedonen hade verkat, försökte föklara det men hon lyssnade inte). Vi fick sitta där ett bra tag innan hon sa att vi kunde åka men att jag skulle ringa på fredag förmiddag. Hon hade också fel, för när jag kom hem hade jag självklart feber igen. Sitter här nu och det har äntligen lugnat ner sig lite, hade 40.5 i natt men har nästan inte haft någon feber på hela dagen.
Tack och lov

Så nu sitter jag bara här med en öm tutte, där hon måste ha sugit fel eftersom min bröstvårta gör ont hela tiden och det är inte roligt det. Jag hoppas att det blir bättre för jag orkar inte med att ha ont längre.
Så fort något blir bättre händer något annat.

USCH


Bvc.
2007-11-15 - 16:42:44

I tisdags var vi nere på bvc (barnavårdscentralen) för första gången. Bvc-tanten mätte och vägde Tindra.
Hon lyckades självklart kissa på vågen.
Stor har min lilla fina flicka blivit, hon är nu 54 cm och väger 4360 gram. Hon mätte också huvudomkretsen som låg på hela 37 cm till skillnad från de 34,5 hon hade när hon föddes.
Det var minsann inga kurvor utan staplar, haha

En annan sak som är lite rolig angående bvc-tanter är att de är jätte flummiga (enligt mig), vet inte om de skulle vara bättre om de inte var det men det är lite roligt ändå. Det går inte riktigt att beskriva, de är helt enkelt flummiga, iaf min tant.
Ingen som håller med mig?


Tack mamma!
2007-11-08 - 22:37:18

Tack mamma för att du finns! Utan dig skulle jag inte överleva.
Du finns här och ställer upp till 100 %, det är klart att vi har våra dunster men jag älskar dig ändå.
Jag vill att du ska veta att du är världens bästaste mamma och att jag är så tacksam man kan bli över att du finns.
Du är inte bara min mamma utan även också en av mina bästa vänner!
Jag älskar dig mamma, jag älskar dig jätte mycket.

Du är bäst, glöm aldrig det!


Förlossningen.
2007-11-04 - 15:55:40

Så nu ska jag försöka skriva mig en förlossningberättelse medans minnet fortfarande är någorlunda färskt.


Jag trodde verkligen att jag skulle gå över tiden, men ack så fel jag hade.
På fredag morgon den 26/10 började jag känna att jag fick sammandragningar som kändes på ett helt annat sätt än innan, hade ju gått hela graviditeten utan några förvärkar alls, det enda jag hade innan var lite sammandragningar vilka jag knappt kände av. Gick hela fredagen med dessa förvärkar och hoppades att det skulle sätta igång på riktigt så att jag inte skulle behöva få gå såhär i flera dagar.
Spenderade fredagen med att promenera och äta ananas (man kan ju alltid testa saker som sägs sätta igång förlossningen). Värkarna började bli något starkare emot kvällen och den natten fick jag inte mycket sömn.
Värkarna blev starkare och starkare och hela lördagen gick jag med värkar som kom ungefär var tionde till tjugonde minut. Blev tröttare och tröttare men hann inte vila mycket så jag vaknade varje gång jag fick en värk.
Natten mellan lördag och söndag blev de ännu lite starkare och jag ringde min käre mor vid 4 på morgonen som kom över för att hålla mig sällskap. Ville inte väcka Mats för tidigt, tyckte att han minsann kunde få sova lite.
Mamma klockade mina värkar men de kom fortfarande med 10 minuters intervaller, de blev dock lite intensivare.
Efter ett tag började de komma lite tätare så vi bestämde oss för att väcka Mats och börja göra iordning inför att åka till sjukhuset. Mamma hade då innan ringt förlossningen och pratat lite med barnmorskan som sa att vi var välkommna när vi ville.
Utan stress packade vi ihop de sista sakerna och åkta till sjukhuset i lugn takt.

Vi blev insläppta på förlossningen vid halv nio och vi fick då komma in i ett rum där de satte på mig ctg (apparat som registrerar värkar och bebisens hjärtljud). Efter att ha legat där i 20 minuter kom barnmorskan in igen för att kolla hur öppen jag var. Hade då öppnat mig 3 cm och hon sa att vi fick stanna kvar om vi ville, vilket vi även gjorde.
Jag hade turen som fick rummet med badkar, vilket var skönt trots att jag bara hann använda det en snabbis.
Väl inne på det riktiga förlossningsrummet började jag med att försöka vila mellan värkarna. Ungefär var tionde minut kom de och som smärtlindrig masserade Matsen mitt ryggslut. Vi fick äta frukost och sen fortsatte jag att vila lite. Det hela var lite segt och jag öppnade mig långsamt, men det hände iaf något. För att försöka få igång det lite så skulle jag testa med lavemang för att sedan även kanske ta hål på hinnorna så att vattnet skulle gå.
Efter lavemanget tog jag mig ett bad och fick sedan lunch, inte mycket hände och barnmorskan beslöt sig för att ta hål på hinnorna. Vattnet gick då vid tjugo i två. Efter en stund beslöt sig jag och mamma för att vandra lite i korridoren, så vi gick där fram och tillbaka ett bra tag tills mamma beslöt sig för att byta av med Mats. Värkarna hade då börjat bli mer och mer intensivare och jag kunde inte gå länge till utan vi gick tillbaka in till förlossningsrummet. Jag la mig sedan ner och det dröjde inte läne förens de blev ännu starkare och jag bad om att få prova lustgasen. Barnmorskan kom även in igen för att se hur mycket jag hade öppnat mig. Jag var då öppen ca 7 cm. Äntligen började det hände lite mer. Klockan kan då ha varit runt halv fyra, fyra kanske. Värkarna blev mer och mer intensivare och jag tyckte inte att lustgasen hjälpte. Efter ett tag började jag känna hur jag ville trycka på och barnmorskan berättade att jag inte riktigt var öppen 10 cm och fick därför inte trycka på. Fick sedan riktiga krystvärkar vid 16:30 men undersköterskan sa åt mig att jag inte fick krysta förens barnmorskan var tillbaka.
Att andas igenom krystvärkarna var fruktansvärt jobbigt. Barnmorskan kom sedan och jag fick börja krysta. Fy fan vilken lättnad att äntligen få göra något, det gjorde ont men var samtidigt skönt.
Efter några kystvärkar kom hon äntligen ut.

16:48 fick våran älskade Tindra se världens ljus (eller ja lamporna på förlossningsrummet) för första gången.


Förlossningen är det jobbigaste jag någonsin varit med om men som sagt, det resulterade ju i något underbart!

28 oktober.
2007-11-01 - 16:36:16

Den 28 oktober kom äntligen våran älskade Tindra!
underbart söt
Allt har gått bra och vi har varit hemma sen igår kväll. Kommer att skriva mer sen när jag har kommit till mina sinnesbruk igen. Har lite för mycket på hjärnan just nu.

Lägger in lite bilder här iaf så att ni också får njuta av miraklet!




<NIKKI
Ibland tar livet plötsliga vändningar och då gäller det att hänga med. Jag är en 20årig 2barnsmamma med som spenderar dagarna med mina galna kollegor på Södertäljes största nöjestidning och min lediga tid hemma med två små söta monster.