Sötaste vackraste du.
2008-05-31 - 22:00:06

Vi prövade en klänning på Tindra idag som hon antagligen ska ha på min morbrors bröllop och hon var toksöt.

Vad tycker ni?

image111

Attans.
2008-05-31 - 15:53:08

Nu såg jag att det inlägget jag skrev i förmiddags inte var inlagt, jätte skumt. Jag tog mig orken tidigare idag att ladda upp bilder, ni kan titta HÄR. Vagnen kan inte lagas fören i veckan så jag har lånat en vagn av Linda, inte världens bästa men den duger om jag måste ta mig någonstans. Testade att ta Tindra i bärselen men hon börjar bli så stor så det var mest tungt och jobbigt.
Nu ska jag slappa lite eftersom Tindra sover eftermiddag och hoppas på att Mats kommer hem snart, vi skulle behöva handla mat.
Vad gör ni en dag som denna?

Recept.
2008-05-31 - 13:09:35

Jag kom på att Tindras mat hade tagit slut igår och att jag var tvungen att laga ny, samtidigt kom jag på att vi inte har handlar. Så det blev att rota fram något som kunde passa till lunch, hittade iaf lite som jag rörde ihop till Tindra. Det blev klar godkänt och Tindra åt upp allt i ett naffs.

Couscous med kyckling, ärtor och majs.

Kycklingfile
couscous
ärtor
majs
vitlök
lagerblad
smör/olja

Skär kycklingen i bitar och koka tillsammans med lagerblad tills den är genomkokt. Koka majs och ärtor ihop till de är mjuka. Koka couscous. Ta bort lagerbladet innan allt ska mixas. Mixa maten och tillsätt vitlök. Servera med en klick smör eller olja!

Hallon/mango puré gjorde jag lätt till efterrätt eftersom jag hade frysta bär och frukter i frysen. Då är det bara att tina och mixa, lättare kan det inte bli.


Sovgott.
2008-05-31 - 00:36:25

Nu är filmen slut och jag ska göra iordning mig för natten. Jag är fylld med danskänsla efter att ha sett stomp the yard och nu längtar jag till nästa helg då vi har dansföreställning, underbart! Jag är glad att jag har funnit dansen, den gör mig glad (inte lika glad som Tindra kan göra mig men glad). I sommar blir det 2 veckor fyllda med dans, dans och åter dans. Det är både läskigt och spännande, det är första gången för mig och jag hoppas att jag inte kommer vara sämst. Måste ta itu med min kondition och smidighet om jag ska ha någon chans, inte många veckor kvar men lite hinner jag. Jag ska klara det!

Godnatt för mig

Godkväll!
2008-05-30 - 22:28:18

Vi kom hem för ett litet tag sen, svängde förbi mamma som satt och drack vin med en kompis. Jag ska mysa med mig själv, popcorn och film för hela slanten. Orkar inte skriva så mycket ikväll men återkommer kanske senare annars blir det imorgon. Jag är arg, ett hjul på vagnen har gått sönder. Det bara lossnade helt plötsligt vilket är något som absolut inte får hända, så nu kan jag inte ta mig någonstans. Min käre mor ska iaf hjälpa mig imorgon så att vi får ordning på allt och det blir antagligen till att köpa nya hjul vilket suger ekonomiskt. Hoppas att det går att lösa på annat sätt. Någon som kan hjälpa mig?

Recept.
2008-05-30 - 10:41:24

Fråga:

Annelie -
jättefint! har en liten önskan..=)
kan du inte skriva några recept på barnmat??

Svar:
Jag använder mig ofta utav en jätte bra bok som heter andra mosboken, både recepten därur och mycket som inspiration. Men jag kan skriva upp några av Tindras favoriträtter som hon har tyckt om hittills. 

Kyckling med couscous och sötpotatis.
Ett väldigt lätt och relativt snabblagat recept som jag har kommit på själv, Tindra älskar det.

couscous
kycklingfileer
en bit sötpotatis
basilika
en klick smör

Koka couscousen. Dela kycklingen i bitar och koka den separat. Skala och skär sötpotatisen i bitar och koka den tills den är mjuk (jag tror dock att det går minst lika bra att koka kycklingen och sötpotatisen tilsammans). Mixa och tillsätt lite basilika. Servera med en klick smör eller olja. 
För att variera den här rätten lite brukar jag tillsätta grönsaker ibland också som tex broccoli.

Sötpoptatisgryta
Ett recept ifrån andra mosboken.

1/2-1 sötpotatis
1 vitlöksklyfta
50 gram köttfärs
persilja
olja/smör

Skala sötpotatis och skär i tärningar. Ta bort skalen från vitlöksklyftan.
Häll vatten i en liten kastrull och lägg i sötpotatistärningar,vitlök, persilja och köttfärs. Lått puttra i 5-10 tills sötpotatisen är mjuk.
Mixa eller mosa och servera sen med en klick smör eller olja och rör om.

Pasta med broccoli
Ett recept ifrån andra mosboken.

ca 1 dl brocollibuketter
1/2 dl pasta (pastastjärnor eller annan pyttepasta står det att man ska ha, jag brukar använda idealmakaroner eftersom det ändå ska mixas)
1/2 vitlöksklyfta
ca 1/2 matsked olivolja
ca 1 tesked riven parmesan

Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg i broccoli, vitlök och pasta. Koka tills pastan är mjuk. Spara lite av kokvattnet. Häll av resten i ett durkslag. Mosa och späd med kokvattnet till rätt konsistens.
Ringla över olivolja och strö över lite parmesan.

Jag brukar laga så att det räcker till ungefär 3 luncher, just nu får hon de på rad men när hon blir äldre och det ska varieras mer kommer jag att frysa in det som blir över, så är det lätt att ta fram när det behövs.

Det är de recept jag hinner skriva upp nu, kan skriva fler sen med tiden, hoppas att du var nöjd med svaret =)

Tisdag förmiddag.
2008-05-30 - 10:24:10

Godmorgon allihopa, jag är på strålande humör idag. Jag och Tindra ska strax iväg till Märsta där Mats hämtar upp oss eftersom vi ska på Eriks studentmottagning. Det blir nog inte så sent eftersom jag vill hem och titta på talan 2008, Mats däremot stannar kvar där för att gå ut och fira Erik på kvällen.
Tindra sitter i sin hoppgunga och jag håller på att göra mig iordning, det är vacker väder ute och man kan inte vara annat än glad.




Puh, bloggdesign.
2008-05-29 - 22:25:09

Jag har gjort min första bloggdesign idag, det var roligt men väldigt jobbigt. Det var en massor med nytt att läsa sig och en massa koder som skulle ändras. Resultatet blev helt okej tillslut och jag är nöjd, hoppas att Sandra också är det.
HÄR kan ni se den.

Godnatt allihopa, jag är jätte trött

Slit.
2008-05-29 - 18:46:42

Nu har jag slitit och kämpat hel dagen med att kunna göra en egen header, och se tillslut lyckades jag. Det var knåpigt, det tog tid och det svårt att bestämma sig för hur jag ville ha den. Är inte helt nöjd men den fungerar helt klart tillsvidare!
Så vad tycker ni?

Det blir mer uppdatering senare, måste få klart maten nu eftersom jag slösat bort min tid på att göra headern.

Börja samla poäng du också!
2008-05-28 - 22:45:42

Bli medlem här , du har chans att få både presentkort och biobiljetter bara genom att registrera dig och börja samla poäng!

Lite fix.
2008-05-28 - 21:04:10

Nu har jag experimenterat lite i photoshop och här är kvällens resultat (haha)

image109

Grattis Tindra 7 månader!
2008-05-28 - 18:28:04

Tiden flyger iväg och min lilltjej blir 7 månader idag. Mamma och Pappa älskar dig <3

Hemlagat VS Burkmat.
2008-05-28 - 18:16:49

Jag har bara kört med hemlagad mat till Tindra, än så länge har hon inte ens smakat på burkmat. I början visste jag inte varför jag ville laga egen mat. jag bara gjorde. Kändes som om det var bättre även fast det egentligen inte gör så mycket skillnad. Nu känner jag att jag gjorde rärr val, jag kan själv bestämma konsistensen och ger bara Tindra sånt jag själv tycker smakar bra.  Jag tycker att det är roligt att experimentera med smaker och Tindra uppskattar helt klart min mat. Visst är det smidigt med burkmat men det är faktiskt inte alls speciellt jobbigt att göra egen. Jag har inget emot de som endast ger burkmat heller, man gör det som känns bäst själv men jag vill ändå rekommendera hemlagat. Tänk hur mycket lättare det blir sen att få henne att äta samma mat som oss, hon är ju redan van vid min mat.  I vårat fall är det hemlagat som vinner, vad tycker du?

Onsdagens lugn.
2008-05-28 - 11:46:38

Jag är precis klar med onsdagsstädningen (ska bara dammsuga sovrummet men Tindra sover där inne just nu). Som vanligt har jag hunnit med en massa saker innan klockan 12 så nu har vi resten av dagen att göra vad vi vill på. Jag har lagaten omgång mat till Tindra ( 3 luncher), det blev sötpotatisgryta med köttfärs och persilja. Tindra tyckte det var jätte gott och somnade som en stock efter maten. Nu när jag har lite mamma tid ska jag fortsätta försöka lära mig photoshop vilket inte gick någe bra igår och kanske göra lite lunch till mig själv.

Här kommer bilder på kläderna jag köpte igår.
(bilderna blev lite stora, detta beror endast på lathet)

T-shirt och shorts ifrån Lindex.
image106

Vita bodies HM, rosa body Lindex.
image107

Grönblommig tunka ifrån HM på rea, strumpor ifrån HM och strumpbyxor ifrån Kappahl (som tyvärr var alldeles förstora)
image108

Tisdag.
2008-05-27 - 22:07:36

Idag har vi varit iväg nästan hela dagen vilket har resulterat i dåligt uppdaterande på bloggen. Vi har hunnit med att äta lunch med mammagruppen, gå på promenad och vara nere på stan. En härligt dag måste jag faktiskt erkänna även fast jag fortfarande är lite bitter, men mammagruppen var trevlig och fick mig på gott humör.
Lyckades stöta på Nathalie nere på stan och hon hakade på mig och mamma, jätte trevligt! Jag hittade lite saker och efter att ha lyckats vara snål ett tag så kunde jag inte låta bli. Det kommer bilder på kläderna senare, sitter och försöker lära mig photoshop (så att bilderna blir lite bättre och roligare att se på). Tänker nog försöker göra en ny header till bloggen också, alldeles själv.

Ska försöka knula med photoshop nu samtidigt som jag tittar på film, men snart kommer det upp bilder. Förresten är det någon som kan berätta hur man laddar upp filmer på bloggen?



<NIKKI
Ibland tar livet plötsliga vändningar och då gäller det att hänga med. Jag är en 20årig 2barnsmamma med som spenderar dagarna med mina galna kollegor på Södertäljes största nöjestidning och min lediga tid hemma med två små söta monster.