Spruta.
2008-01-29 - 21:02:58

Igår blev min Tindris tre månader och det var då idag dags för den första sprutan. Hon fick en spruta i varje lår och var så duktig min lilla tjej, hon sa nästan ingenting och blev glad direkt efter.
Mamma är stolt!
Det var inte bara sprutdags, utan vi mätte och vägde henne också.Hon har blivit stor, inte långt kvar tills hon har dubblat sin födelsevikt. Det är sjukt hur fort hon växer!
64 cm och 6800 gram
Tiden går så fort att man inte riktigt hänger med!


Pictures.
2008-01-27 - 17:32:25


http://nikkimamman.bilddagboken.se



Anna.
2008-01-23 - 16:21:08

Jag sitter här nu och skriver efter ett besök av Anna och Neo. Anna är min nya vän, som jag träffade genom sidan familjeliv då vi båda var unga gravida. Vi träffades sedan en gång efter att hennes Neo hade kommit och då Tindra fortfarande låg i magen. Sedan efter att Tindra tittade ut började vi snart träffas för att gå på ung föräldragrupp, det utvecklades sen till att vi träffades mer privat också. En dag bestämde vi oss för att pojkarna våra skulle få träffas också och det resulterade i att man nästan skulle kunna tro att de är ett par. Efter det har vi umgåtts både alla fyra och bara jag och Anna. Jag skriver nu för att jag är så glad att jag har träffat Anna.
Fruktansvärt glad
Alltid efter att jag har träffat Anna så känner jag mig glad och jag mår bra på ett speciellt sätt. Jag trodde inte att vi skulle få en sån här bra relation när vi först träffades, utan då var det mer roligt att ha någon att prata bebis med men nu känns det som att vi kan prata om allt mellan himmel och jord och det känns tryggt. Jag ser fram emot varje gång vi ses och hoppas att vi kommer fortsätta att ha det så trevligt tillsammans.
Vi förstår varandra på ett speciellt sätt

Som ett litet slut måste jag bara säga; Anna tvivla aldrig, aldrig på att du är en bra mamma. Du är den bästa mamman Neo någonsin hade kunnat få! Du är en av de starkaste personerna jag någonsin träffat och jag beundrar dig för att du är så stark.
Du är bäst Anna!

Det var lite ifrån mig, vi syns i helgen Anna!


Fördomar.
2008-01-22 - 17:53:56

I dagens samhälle finns det fruktansvärt mycket fördomar mot inprincip allt och alla. Om man nu ser till de fördomar som finns emot personer som har det som mig, så finns det väldigt många. Fördmmar emot unga föräldrar hör jag dagligen om även fast de inte är riktade just till mig. Ibland stämmer fördomarna och ibland stämmer de inte. En sak som jag däremot reagerar över är inte att det finns så mycket fördomar, för det finns det alltid utan att unga föräldrar som får många fördomar över sig ofta börjar kasta tillbaka fördomar som de har emot äldre föräldrar.
Varför är det så tro?En ung mamma klagar på att hon alltid får höra så mycket fördomar och börjar då kasta ur sig fördomar emot andra?
Snacka om dubbelmoral.

Konstiga känslor.
2008-01-18 - 12:51:46

Lathet
Jag är lat, fruktansvärt lat vad det gäller att uppdatera min blogg iaf. Vet inte varför det blir så, ena sekunden vet jag något perfekt att skriva om sen glömmer jag bort det och har annat för mig. Mitt motto på senaste tiden verkar ha blivit; jag gör det sen, vilket självklart resulterar i att jag inte gör det. Dåligt Nikki, jag vågar inte ens räkna gångerna jag har skrivit i min blogg att jag ska bättra mig men jag kan ju alltid försöka igen!

Saknad
Jag och Amanda var förbi Berga i tisdags, tänkte att vi skulle hälsa på och jag tänkte självklart att ja skulle samla ihop lite till mitt projektarbete vilket jag självklart glömde, men jag får fixa det sen. Det var sorgligt att komma tillbaka dit, jag saknar de gamla tiderna där. Nu när man kommer tillbaka är det alltid en besvikelse och när jag tänker på att jag ska börja där i höst igen vill jag bara lägga huvudet under kudden. Det kommer inte bli roligt, men det är ett måste.

Glömska
Jag glömmer alltid bort saker, som ni kanske har märkt. Oftast är det inte så viktiga saker jag glömmer bort men alltid ska det vara något. Jag glömmer bort att skriva, jag glömmer bort att fixa saker, glömmer bort att skicka in papper, glömmer bort att mata fiskarnam, glömmer bort vad jag ska handla för något och mycket myclet mer. Fy Nikki!

Ångest
Ibland är saker jobbigt, just nu är flera saker jobbiga. Vi måste hitta en ny bil, allt var löst tills imorse då den bilen redan var såld, så nu måste vi hitta en ny, vilket inte är det lättaste. Våran nuvarande bil är dum, vi har lagt ner 8000 av våra sparde pengar på att laga den, pengar är det man mest grubblar över. Hemskt att allt, nästan allt handlar om pengar. De gnager på ens hjärna tills man blir helt galen. När man tror att allt ska lösa sig, då är det alltid något som skiter sig. Usch och fy!

Glädje
Jag är glad, glad att Amanda äntligen är hemma ifrån portugal, glad att jag har träffat Anna, glad över att jag ska börja dansa igen, glad över att jag gjorde rent akvariet i förrgår, glad över hur mitt liv ter sig just nu. Jag är glad helt enkelt!

Kärlek
Jag älskar dig min kärlek, utan dig skulle jag inte kunna var såhär lycklig. Jag älskar dig min Mamma, du är den bästa mamman som finns. Jag älskar dig min syster, trots att du är väldigt speciell. Jag älskar dig min dotter, vad vore jag utan dig?

En människas hjärna är otroligt komplicerad, hur ska ja någonsin kunna förstå mig på mig själv?

Dop.
2008-01-12 - 22:43:05

Idag har vi varit på Neos dop, det var väldigt trevligt! Anna fick en liten karamell att suga på då hon inte har fått hela dop presenten än. Haha.
Han var jätte söt i sin dopklänning och klarade sig igenom allt utmärkt, Tindra däremot beslöt sig för att vara lite små gnällig för en gångs skull och somnade istället direkt efter att vi kommit ut därifrån. Haha.

Jag vet att jag har blivit dålig på att skriva men det känns inte lika roligt när det har blivit så dåligt med kommentarer, men jag ska bättra mig. Som vanligt. Haha.






Grattis älskling!
2008-01-08 - 09:49:42

Igår blev min "lilla" pojke stor. Haha, inte riktigt kankske. Mats fyllde iaf 20 år igår, men vi firade honom redan i lördags med en överraskningsfest som faktiskt blev lyckad.


Tack alla ni som ställde upp och hjälpte till, roligt att ni ville komma!


Joller.
2008-01-04 - 17:46:29

Ibland känns det som om att dagarna bara flyger förbi. Tindra bara växer och växer. På senaste tiden har hon börjat jollra jätte mycket, ungefär samtidigt började hon hålla benen raka om man ställer henne upp så nu ser hon ut som en mini-människa när man håller i henne.
Så söt är hon
Jag kan redan nu inte förstå att hon har varit en alldeles liten nyfödd förut, hon har växt så fort. Jadu, snart börjar hon väll skolan också! Tiden går på tok för fort, men jag är glad och njuter av varenda sekund jag har tillsammand med henne.
Jag har sagt det förut men jag säger det igen, hon är mitt vackraste!

   


2007.
2008-01-03 - 23:09:22

År 2007 har varit ett bra år, det var året som Tindra liten blev en del av vårat liv. Jag kommer alltid minnas år 2007 som hennes år.
Hon är det vackraste jag har.
Året började med att jag fick veta att jag var gravid, den 19 februari tog jag ett graviditetstest som visade positivt. Då började det nya livet, det nya alldeles jätte bra livet! Året fortsatte med inskrivning på mödravårscentralen som snart följdes upp med ett läkarbesök eftersom jag inte visste hur långt gången jag var. Då fick jag veta att min lilla alien bara var 8 veckor gammal.
Det kändes som igår.
I maj var det dags för ultraljud och vi skulle få se vårt lilla underverk för första gånger, och det kan man verkligen kalla underverk, där var hon, helt frisk med alla fingrar och tår på plats!
Sommaren flöt snabbt förbi, jag jobbade och gnet som tusan på det vackra mcdonken för att spara ihop lite pengar innan aliens ankomst.

Den 28 oktober small det och ut kom hon minsann, allas våran underbara Tindra liten! Det vill jag lova är det häftigaste jag någonsing varit med om, att föda fram en liten varelse som man inte alls kan förstå hur den har skapats inom en.  Jag får inte heller glömma Matsen, min alldeles egna Mats, utan hans spermier skulle vi aldrig ha blivit en familj.
Haha, nej jag skojar. Jag är oskuld.
Det är dags, eller ja det var dags för flera dagar sen att ta farväl av år 2007 och välkomna det nya året. Vi ska för den delen inte glömma det gångna året utan minnas det som det fantastiska året!

Farväl år 2007, ej på återseende

Gott nytt år.
2008-01-01 - 01:27:56

Så var det nytt iår igen och det känns alltid lika konstigt.
Nej, nu är jag trött och ska hoppa i säng

God fortsättning folket!



<NIKKI
Ibland tar livet plötsliga vändningar och då gäller det att hänga med. Jag är en 20årig 2barnsmamma med som spenderar dagarna med mina galna kollegor på Södertäljes största nöjestidning och min lediga tid hemma med två små söta monster.