Shoppingsöndag.
2009-09-27 - 21:57:13

Idag har vi haft fullt upp hela dagen. Vi började dagen med att gå ut till lekparken och leka en stund, blev tyvärr bara en kort stund idag eftersom vi var tvugna att vända hem igen efter ungefär en halvtimme för att byta blöja. Strax innan lunch kom min lillasyster hit för att passa Tindra så att jag och Mats kunde åka iväg till kungens kurva och shoppa på Ikea/Toysrus/Babyland. Vi köpta en massa smått och gott och det blev saker till både lägenheten, lillasyster och födelsedagspresenter till Tindra. När vi var färdiga där åkte vi förbi Kim och co för att hämtas upp deras gamla skötbord som ska återanvändas här hemma. Innan vi riktigt begav oss hemåt igen svängde vi också förbi rusta för att köpa det sista.
Väl hemma har vi pysslat och fixat med alla nya sakerna. Idag vågade jag mig även på att laga en peruansk gryta som Kims Dennys har visat mig hur man lagar och jag måste säga att det blev ett väldigt bra resultat.
Efter att Tindra hade somnat bestämde jag mig för att börja måla om en grupp med barnstolar och ett barnbord som vi har som Tindra ska få. Det kommer helt klart ta ett tag att få allt färdigtmålat och eftersom jag inte har världens bästa tålamod kan jag bara ta lite i taget. Men om några veckor ska de minsann stå färdiga!

Nu sitter jag och Mats här i soffan och tittar på film, eller ja Mats somnar mest och jag sitter här. Ska bege mig mot sängen och lägga mig snart så kanske jag är någorlunda utvilad till imorgon.

Godmorgon.
2009-09-26 - 09:12:55

Jag klev upp för ett litet stund, fick lite sovmorgon vilket var otroligt skönt eftersom Tindra har sovit lite oroligt inatt. Ska äta frukost och göra mig iordning och sen ska vi gå ut och leka en liten stund innan det börjar bli dags att bege sig iväg mot haninge hållet eftersom Melina fyller 2 år idag!

GRATTIS älskade sötkorv!

Jul, jul strålande jul.
2009-09-25 - 13:47:58

Har jag nämnt att jag är en total sucker för julen? Det finns nästan ingenting bättre än julkänsla och när december månad börjar närma sig. Jag har redan börjat planera julklappar och börjat leta efter fina julgardiner att hänga i köket. Har hittat ett par på jotex som förmodligen kommer att beställas hem snart. Jag längtar efter att få julpynta och tända ljus, slå in paket och se Tindras ögon glittrar när hon får öppna alla sina presenter. Det ska bakas, det ska pyntas och det ska förberedas hela december månad. Då har lillasyster även kommit till oss och jag kommer nog vara lycklig och helt enkelt glad.

Någon som delar min julglädje?


Hicka.
2009-09-25 - 13:35:17

Lillasyster ligger och hickar i magen, jag blir full av tankar och längtar som en tok till vi får träffa henne!


God morgon...
2009-09-25 - 12:48:18

eller ja snarare god lunch. Vi har haft fullt upp hela morgonen, efter att ha gjort våran vanliga morgonstädning av lägenheten begav vi oss ut i lekparken för att leka lite innan det var dags för rim och ramsor på biblioteket. Anneli och Linnea kom förbi efter en stund och vi gick tillsammans ner till stan. Rim och ramsor var en hel historia i sig eftersom vi tycktes ha de två galnaste barnen som inte alls ville sitta och lyssna utan skulle springa omkring och busa med varandra och skrika av förtjusning. Efter en halvtimme var det över och jag tror att både jag och Anneli var något lättade men självklart ska vi gå dit ändå nästa fredag. Inte kan man ge up i första taget!
Efteråt gick vi runt på stan lite och jag köpte födelsedagspresenter till Melina och lite höstgrejer till Tindra. Och ja, nu sitter jag här. Tindra sover lunch och jag äter lunch. Har en liten stund på mig att ladda batterierna innan det är dags för att tvätta och sätta igång med eftermiddagens ståhej.


Slut på äventyr.
2009-09-24 - 23:13:13

Nu är det slut på den här dagen/kvällens äventyr och det är faktiskt dags för mig att krypa ner i sängen eftersom det finns en morgondag också.

Sov gott alla gamla som nya läsare!

Bra gissning Agnes!
2009-09-24 - 22:33:15

Jag fick nyss en smart kommentar av Agnes. Hon sa att det står att metrobloggen har problem med statistiken så antagligen har jag hamnat där av ett misstag. Men det blev en liten små rolig kväll där uppe på toppen iaf!

Jag ser att jag har lyckats locka hit lite fler nya läsare och jag hoppas att ni är här för att stanna ett tag. Som nybliven hemmagående latmask (ett annat ord för någon som inte gör någonting) så har jag bestämt mig för att jag ska fokusera mer på bloggen. Något som även står högt upp på listan är att fixa så att jag kan använda min kamera igen och inte bara använda mobilbilderna här.


Blivit fel?
2009-09-24 - 20:39:48

Fick precis några väldigt konstiga mail. Det första jag såg var ett; grattis till 2:a platsen på topplistan. Sen öppnade jag ett mail som var från en tjej vilket innehöll följande:

Hej Nikki!
Jag heter ... och bloggar också på metrobloggen.
Måste bara fråga om inte vi kunde ha varandra som favorit bloggar!?
Skulle vara kul att ha någon som är en "känd" bloggare, alla andra kända bloggare är alltid så kaxiga och så..
Men du verkar snäll!!
Så jag undrar om du och jag kan ha varandra som favvo bloggar!?
Kraaamar!!
/...

Detta är alltså kommentarer och mail som har kommit angående min allra första blogg då jag bloggade på metrobloggen. Skrev dock bara 2 inlägg och senaste skrevs den 30 juni 2007, alltså när jag var gravid med Tindra.
Blev självklart väldigt nyfiken och var tvungen att gå in på metrobloggen och titta om det faktiskt stämde, och ja. Där ligger min lilla blogg på 2:a plats över mest lästa bloggar just nu. Say what? Det måste ha blivit något fel, hur kan en oaktiv blogg bli populär eller iaf läst från ingenstans.
Jag förstår iallafall ingenting, kan någon förklara hur det ligger till?

Back in business.
2009-09-24 - 19:46:53

Ja, den här veckan har mest bestått av magsjuka. Först var Tindra sjuk, sen blev jag sjuk och tillsist lyckades även Mats blev sjuk. Men nu är vi alla friska/på bättringsvägen iaf.
Jag sitter och gör lite matlistor över maträtter vi ska laga de närmaste två veckorna ( tänkte vara duktig och planera lite), när jag har fått ihop 14 dagar ska jag gå över till att skriva handlingslistan så att vi får hem allt som behövs till maten. De kommande veckorna ska även bestå av bakning av både godsaker och även matbröd. Det behövs bullar och kakor till Tindras födelsedag och jag är sugen på hembakt bröd. Perfekta sysslor nu när jag numera faktiskt nästan klassas som hemmafru.
Tindra går numera bara 15 timmar/veckan på dagis vilket är skönt för både henne och mig. Vi har mycket tid tillsammans och ska se till att vi fyller upp dagarna med bus och mys.

Idag efter att jag hämtade Tindra på dagis så gick vi ut och hoppade i vattenpölar i ungefär en timme eftersom det nyss hade regnat. Hoppa i vattenpölar är en av Tindras favoritsysslor och helst ska det skvätta på mig också. Jag har börjat märka att jag faktiskt nästan är en allvädersmänniska eftersom jag tycker att det är mysigt att vara ute trots att det är grådaskigt eller faktiskt regnar. Vi är i regel ute varenda dag och de dagarna vi båda är lediga brukar det bli ett par timmar.
Imorgon ska vi börja dagen med att gå ut som vanligt och sedan bege oss till biblioteket för lite sångstund. Jag tycker att det är skönt att ha aktiviteter inplanerade trots att vi är lediga för att både jag och Tindra ska få komma iväg och hitta på något.
I helgen blir det också fullrulle, på lördag ska vi på Melinas 2-års kalas och fira gulltrollet och sen på söndag ska jag se om vi inte kan komma iväg och börja inhandla Tindras presenter/julklappar eller eventuellt köpa in lite av allt som behövs nu till hösten.

Det blev ett relativt långt inlägg idag vilket är väldigt förvånande men tanke på att jag ligger i soffan och är helt slut. Vet inte varför, men tröttheten slog mig för ett litet tag sen och jag blir nog kvar här till jag orkar gå och lägga mig. Har en kopp te framför mig och en sambo bredvid mig som förmodligen kommer få ge mig mer, haha!

Bild från eftermiddagens aktivitet.



Ibland blir jag så trött på mig själv.
2009-09-15 - 20:34:27

I våras försvann Tindras ena windstopper fleece från polarnopyret på dagis. Först hoppades jag på att den skulle dyka upp igen och när den inte gjorde det tänkte jag sätta upp lappar för jag är helt säker på att någon har fått med sig den hem och sen skitit i att ta tillbaka den, namnad var det också. Självklart har det fortfarande inte kommit dit några lappar och nu känns det som att det har gått alldeles för lång tid. Men tror ni att jag bara kan släppa det? Icke, varje gång jag tänker på det blir jag ledsen och önskar att jag kunde få tillbaka den. Jag vill så gärna att lillasyster ska få ha den eftersom jag vet hur väl använd den blev till Tindra. Nu känns det som lite väl sent att sätta upp lappar och börja fråga om den men frågan är om jag någonsin kunna släppa det utan att ha gjort något för att försöka få tillbaka den? Det har tom gått så långt att jag har börjat leta på tradera efter en likadan i samma storlek som lillasyster kan få ha. Desperat? Javisst! Dyr var den också, det känns inte roligt att köpa en ny och inte finns de kvar i affären heller eftersom den nya modellen har en mörkare rosa. Som sagt, kommer nog förmodligen inte kunna släppa det fören jag har en ljusrosa windstopper fleece från pop i strl 86 här hemma, en som passar med Tindras skaljacka i samma färg och storlek.

Hjälp mig någon?

Inte lika härliga söndag.
2009-09-14 - 07:49:26

Efter ännu en natt med inte alls mycket sömn vaknade jag och hade jätteont i magen. Hade jag inte varit gravid hade det inte varit någon fara men när man har en liten plutt där inne blir man lätt orolig. Det ville inte riktigt släppa och jag ringde förlossningen bara för att kolla vad de tyckte att jag skulle göra. Hon jag pratade med tyckte att jag skulle åka in och bara kolla så att både jag och bebisen mår bra och även lämna urinprov eftersom mitt urinprov hade gett ett litet utslag sist jag var på mvc. Mamma kom hit och hämtade upp mig med bilen och vi åkte till sjukhuset. Väl där inne fick vi komma in på ett rum som till våran förvåning faktiskt var exakt samma rum som Tindra föddes i. Jag lämnade urinprov och undersköterskan kopplade mig till en slags ctg-apparat och skulle kolla så att lillasyster mådde bra. Efter att det var klart kom läkaren in och pratade med oss och berättade allt allt såg bra ut och att lillasyster verkade må toppen. Ska ringa dit imorgon och få svar på urinodlingen men jag tror inte att det är någonfara eftersom jag senare under dagen upptäckte att det förmodligen är mina tarmar/mage som krånglar.
Så gårdagen bestod mest i magont och hunger eftersom jag inte fick behålla någon mat och fick ont i magen så fort jag åt. Nyponsoppa och lite vaniljglass var det enda som fick stanna och jag kan lova er att det inte är speciellt mättande. Idag mår jag bättre men är inte helt bra än, har fortfarande inte vågat äta men ska testa att ta något lite senare och se hur min mage reagerar.

En positiv sak med gårdagen är iaf att jag har världens bästa sambo som tar hand om allt när jag är sjuk. Han är bäst på alla sätt och vis och jag är otroligt lycklig som får ha honom vid min sida <3

Härliga lördag.
2009-09-12 - 22:02:47

Efter en natt med inte mycket sömn eftersom Tindra hade svårt att sova började vi dagen med att äta frukost i ett pannkaksdoftande kök eftersom Mats stod och stekte pannkakor när vi klev upp. I med frukost och sen gjorde vi oss iordning för att gå ut i skogen och plocka bär.
Vi har alltså spenderat hela förmiddagen i skogen och för det mesta plockat lingon även om det har åkt ner en hel del blåbär i magarna också. Vi fick sällskap av Henne, Anneli och Linnea och hade även picknick med de pannkakor som Mats hade stekt imorse. Vi stannade ute till det blev dags att åka hem eftersom Tindra behövde sova lunch. Hemma lyckades både jag och Tindra sova i ungefär 2½ timme innan Mats väckte oss båda. Eftersom vi skulle få middagsgäster (samma personer som tidigare) var vi tvugna att gå ner på stan och handla lite. Väl hemma igen hann vi knappt landa innan det knackade på dörren.
God middag blev det iaf, just nu sitter jag och Mats i soffan efter att ha tittat på film. Mats halvsover och jag ska gå och bada och sen lägga mig i sängen och läsa en bok tror jag. Lite konstigt känns det med tanke på att det är lördag och klockan faktiskt bara är tio i 10 men samtidigt så är det lika bra att sova och kunna njuta av morgondagen istället.




v.30 (29+0)
2009-09-10 - 09:29:32

Say what?
Är jag redan inne i v.30, var tar tiden vägen? 

Barnet
Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamman
Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Passa på att börja lagra kolhydrater inför förlossningen. Ät rätt, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

Utdrag från vårdguiden



Galenpanna.
2009-09-08 - 15:45:07

Innan vi sätter igång med pajbakning och matlagning och allt badande så har jag och Tindra tagit en liten paus i soffan. Jag passar på att försöka fixa med bloggen och Tindra äter äpple. När vi gick hem från stan tidigare fick Tindra gå själv och det slutade med i att hon var lika galen som vanligt.


Höst.
2009-09-08 - 12:38:18

Idag var det mysigt höstväder ute när vi vaknade så efter att morgonsysslorna var färdiga begav vi oss ut för att plocka blådär i skogen. Hösten är den perfekta årstiden att utforska skogen och jag önskar att jag kunde mer om svamp plockning osv men att plocka blåbär klarar tom jag av! 
I början var det inte många blåbär som hamnade i burken men efter ett tag lyckades jag (med lite hjälp av Tindra) faktiskt få ihop en del och förhoppningsvis räcker det till en blåbärspaj ikväll. Efter att ha ätit lite mellanmål och utforskat skogen bestämde sig Tindra för att vi skulle gå därifrån och vi gick ner till en lekpark och lekte ett tag i stället. Sen var det dags att bege oss hemåt igen för att laga lunch och sova middag.
Just nu sover Tindra och jag vilar lite här på soffan. När hon har vaknat ska vi gå ner på stan och köpa vetemjöl samt badskum och sedan spendera eftermiddagen med att bada, laga mat och baka blåbärspaj.
Vi har alltså haft en fantastisk förmiddag och eftermiddagen kommer säkerligen bli lika bra!




<NIKKI
Ibland tar livet plötsliga vändningar och då gäller det att hänga med. Jag är en 20årig 2barnsmamma med som spenderar dagarna med mina galna kollegor på Södertäljes största nöjestidning och min lediga tid hemma med två små söta monster.