Model House.
2008-10-29 - 23:08:45

Jag har varit dålig. Tror inte att jag hade lagt upp en bild på bloggen sen ja, typ när jag började skolan igen. När jag var hemma hade jag tid, tid att ta bilder och tid att redigera. Nu hinner jag inte med någonting men eftersom jag har lov tänkte jag bjuda på lite bilder.
Vi var på model house idag och fotade och jag måste säga att det blev riktigt bra bilder. Vi är nöjda iaf trots det dyra priset!




       




Titta och njut av hur söt vårat älskade bustroll är.

GRATTIS TINDRA 1 ÅR!
2008-10-28 - 08:46:13

Grattis min älskade dotter på din 1-års dag. Ett helt år har redan gått, ett år fyllt med kärlek och glädje. Det senaste året har varit det bästa någonsin, det har inte gått en dag utan att jag tänkt på hur fantastiskt det är att vara mamma. Det första levnadsåret är nog det mest händelserika året som finns. Det har varit en spännande resa och trots att det kanske är lite sorgligt att lämna den har vi ännu mer framför oss. Tindra bara växer och växer och jag älskar att se och få vara med om hennes framsteg.
Jag har sagt det förr men säger det igen, JAG ÄLSKAR DIG MITT VACKRASTE!

Ibland är jag klok.
2008-10-27 - 19:18:08

Jag fick nyss ett smågulligt mail ifrån min älskade morfar. Jag blev påmind om att jag inte har skrivit hur det gick med kattunge frågan. Jag och Mats kom tillsammans fram till att vi skulle vänta, jag hann inte ens ringa min mamma. Jag vill gärna ha en liten kattunge men ja, det är smartast att vänta. Men i framtiden ska vi ha en, allergivänlig eller inte!

Sista dagen på praktiken idag. Det är skönt men ändå lite tråkigt, jag har trivts så bra. Tur att jag ska dit och jobba på söndag, samma jobb men betalt. Kan det bli bättre? Jag fick en liten slant för idag också, eftersom jag hade ställt upp och byta dag. De är verkligen söta därborta, de hade tom ett litet paket till Tindra som hon ska få öppna imorgon. Tack!

Ja, imorgon blir min älskade dotter ETT HELT ÅR. Jag har inte riktigt förstått än att det var ett helt år sedan hon kom. Idag är det ett år sen hon var beräknad. Min bebis är ingen bebis längre, hon är ett barn. Det mest fantastiska och underbaraste barnet som finns!

P.S I love you.
2008-10-26 - 22:40:08

Vi tittade just precis på den ovan nämnda filmen. Eftersom jag har läst boken hade jag höga förväntningar på filmen och har verkligen sett framemot att få se den. Den var bra, den skiljde sig jättemycket ifrån boken men grund storyn fanns där iaf. Jag tycker alltid det är tråkigt när de ska ändra på så mycket, här var det nästan bara grunden som var lik. De flesta händelserna och liknande var ändrade på och allt utspelade sig olikt boken. Ja, bra var den iaf även fast boken är bättre.
Den är sorglig och jag var nära på att börja gråta flera gånger. Hade jag sett den själv hade jag garanterat gråtit mig igenom det, men eftersom jag inte är förtjust i att gråta öppet så höll jag tårarna innan. Jag blir alldeles känslosam efter att ha sett sånna här filmer. I boken/filmen dör huvudpersonen Hollys man av en hjärntumör. Extra sorglig blir den eftersom de verkligen visar hur kära de var och hur mycket de betydde för varandra. Såhär efter får det mig att tänka på hur det skulle vara om Mats försvann. Det är något jag inte ens kan föreställa mig, jag vet inte vad jag skulle göra utan honom. Mats är den som gör mig hel, han finns här och ger mig den lilla extra livsglädjen som kan behövas ibland.
Jag älskar dig av hela mitt hjärta älskling! Glöm aldrig det.

Nu är det godnatt ifrån mig.

Kattunge.
2008-10-26 - 16:26:31

Jag vill verkligen ha en kattunge. Idag fick jag ett sms ifrån Tindras faster som undrade om vi ville köpa en kattunge. Jag sa att jag skulle meddela henne nu under kvällen hur vi skulle göra, men jag har verkligen ingen aning om hur vi ska göra. Jag är ju egentligen lite allergisk, och risken finns ju att Tindra också kan bli det. Samtidigt kostar det lite pengar också men jag vill verkligen ha en katt. Och nej mamma, jag vill inte ha Castor. Hur ska jag göra? Mats tycker att vi borde vänta till han börjar jobba igen och vi får mer pengar. Men jag vill nu ju! Sen vill jag inte att kattungen ska gå ensam hela dagarna så då kanske vi tar Castor också. Just nu vet jag varken ut eller in, det är jobbigt när man får ett erbjudande som är svårt att stå emot. Ska ringa min mamma och rådfråga lite men jag vet nog redan hennes svar. Ack ack, jag är förvirrad.

Avundsjuka.
2008-10-23 - 22:15:43

Det är klart att man blir avundsjuk. När man själv vill något och samtidigt ser hur en annan får precis det man vill ha. Vad kallas känslan som uppstår då? Jo, avundsjuka. Egentligen är det dumt, jag blir glad också. Glad för deras skull men jag blir avundsjuk också. Vi börjar verkligen behöva en ny lägenhet. Den vi har nu är jättefin men det är inte alltid lätt att ha Tindra i samma sovrum eftersom hon vaknar så lätt. Vi kan inte gå och lägga oss utan att hon vaknar och då måste vi först få henne att somna om innan vi kan få lägga oss, vilket kan ta allt ifrån 5 min till 2 timmar. Jag vill kunna gå och lägga mig utan att tyst, tyst behöva smyga mig ner i sängen. Anledningen till varför Tindra har blivit så lättväckt är lägenhetens fel. Sovrummet ligger så avskilt att det alltid är knäpptyst omkring henne när hon somnar och sover första delen av kvällen. Då är det inte så konstigt att hon vaknar sen så fort det låter omkring henne.
Förlåt, jag var bara tvungen att klaga av mig lite. Det brukar alltid kännas lite bättre när man får skriva ner sina känslor. Jag hoppas att vi kan hitta en ny lägenhet snart så är iaf ett problem ur världen.

Trouble.
2008-10-21 - 22:17:33

N beeing spotted sitting front of her computer totaly obsessed with gossip girl. Not only gossip girl is in her mind, it fills with trouble thoughts about the economy. It´s hard beeing a young parent, especially when she's not having a real income. Well, her choice but at lest she can feel better when she's looking at  that beautiful little child smiling at her. Or maybe i shouldn't say not at least, that kid is her whole life.

You know you love me
XOXO


(Ja, jag är medveten om att jag är.. vad man nu ska kalla det. Kan åtminstonde lugna er med att jag har tråkigt och att det är dags att sova)


Gossip Girl.
2008-10-19 - 20:20:29

Kanske låter jag jätte töntig just nu men jag kan inte hjälpa det. Jag älskar Gossip Girl! Både jag och Mats har suttit som fastklistrade vid datorn för att se på de senaste avsnitter efter att Tindra har somnat. Jag vet inte vad det är som fascinerar mig men hela serien får mig att vilja fortsätta titta och framförallt för att shoppa kläder. Jag tittar och suktar efter alla de vackra kläderna de har på sig. Då längtar jag genast tills det att jag börjar jobba och äntligen få köpa fina kläder och uppdatera både min och Mats garderob (Mats har nog mest behov). Jag vill ha skor, klänningar, kjolar och nytt smink. Drömma kan man alltid göra, jag får ta lite i taget nu. Jag behöver köpa en ny mascara, vilket jag har skjutit upp på i flera veckor. Alltid en början inte sant?

You know you love me
xo xo Nikki

3HN
2008-10-19 - 19:16:45

Mamma tyckte att jag skulle lägga in de inläggen jag skriver i klassbloggen även här. Då får ni lite mer att läsa också!


Tack för ikväll Olivia och Elin! Jag blir alltid lika glad när det är folk som orkar åka hit, till det avlägsna landet Södertälje för att hälsa på mig. Det är inte alla som orkar men jag tycker att det vara väldigt trevligt att ni kom förbi trots att vi var sega alla tre. Det blev en kort tjejkväll men det passade nog oss alla tre bra. Någongång får vi ordna en lite längre när alla kan vara med.

När jag skulle börja på berga igen var jag helt inställd på att mitt sista år skulle gå ut på att plugga. Jag tänkte inte anstränga mig för att skaffa vänner utan skulle fokusera helt på skolan. Sen råkade jag hamna i en klass där människorna inte riktigt vars om jag hade trott från början. Det visade sig att jag hade hamnat i en klass där de flesta har en otrolig sammanhållning och som verkligen sätter guldkant på vardagen i skolan (hemma har jag ju Tindra som förövrigt alltid sätter guldkant på vardagen, hon är mitt bästa!). Jag är glad, glad för att jag fick hamna i en sån pass bra klass, glad för att jag har funnit nya vänner som accepterade mig fort och lät mig komma in i gänget. Men ibland ångrar jag att jag hamnade i en så pass bra klass. Studenten som jag sett framemot, längtat till eftersom det är dagen jag blir fri. Den närmar sig med mer tyngd än den någonsin har, nu kommer jag inte bara med lycka ta studenten. Men med mig kommer sorgen att finnas, sorgen över att inte få fortsätta träffa alla dessa fantastiska människor igen. Det kommer bli tufft, tuffare än vad jag tror mer eftersom jag bara lär känna er mer och mer. För er blir det förmodligen ännu tuffare, ni har känt varandra i flera år. Sen måste jag även nämna Birgitta, våran klasslärare som jag tror på ett sätt har bidragit till att 3HN har blivit som den blir. Hon finns där och binder ihop det sista, ställer upp och vill hjälpa oss uppnå våra mål.

Tack för att jag har fått chansen att lära känna er. Det är något jag aldrig kommer att glömma.

Nu räcker det ifrån mig.

/N


Praktik.
2008-10-17 - 06:02:23

Jag har det jättebra på min praktik. Trots att jag kanske inte får göra så mycket så trivs jag istället och alla är väldigt trevliga. Det känns även som att jag lär mig något, eller snarare massor varje dag. Igår frågade Rosmarie om ja kunde tänka mig att jobba helg om de behöver folk eftersom det ibland blir ont om folk när de åker på tävlingar.  Jag hade lite svårt att bestämma mig eftersom jag mest av allt bara vill vara hemma med Tindra men försökte även tänka på att det inte kommer bli allt för ofta plus att vi kommer få in lite extra pengar ibland. Samtidigt kommer jag lära mig otroligt mycket av att jobba i ett travstall, så ja jag tackade ja.
Det blir nog inge köra idag eftersom det bara är 3 hästar som ska köras, jag hoppas på en lugn och härlig fredag.
Jag ska bara äta upp min frukost och sen är det dags att börja röra sig ner mot bussen.

Tindras önskelista.
2008-10-13 - 19:38:51

Saker Tindra vill ha till födelsepresent eller i julklapp. Mest för att vi själva ska komma ihåg efter som jag är glömsk men även för andra som kan tänkas vara intresserade.

*Mockasiner ca stl 21
*Gunghäst
*Leksaksbilar
*Cd med barnsånger
*Cd med sagor
*Böcker
*Pulka
*Saccosäck
*Andra leksaker

Hallå!
2008-10-13 - 19:28:25

Kände att det var dags att skriva igen eftersom det så sällan händer nuförtiden. Mats är inne och lägger Tindra och jag passar på att ta det lite lugnt efter min första praktikdag hos travtränaren Hans Owe Sundberg. Jag är trött men det brukar man vara när man sover dåligt. Lite för mycket på hjärnan just nu och trots att Tindra sover hela nätter så gör inte jag det eftersom jag sover oroligt.
Helgen har varit superbra. Jag möttes i fredags av att Mats hade fixat mys med ljus och rosor och sedan lagade han en supergod middag till oss båda. Vi fortsatte myset på kvällen genom att titta på 2 filmer han hade hyrt till oss. Älskar dig!
Lördagen började med att vi gick ut till lekparken alla 3 och lekte i över en timme trots att det regnade. Senare begav vi oss ner på stan för att köpa lite födelsedagspresenter till Tindra och där mötte vi även de 2 sötnosarna Tiger och Rasmus. <3 På kvällen var vi hembjudna till Anneli och Henke som bjöd på riktigt god mat, renstek stod på menyn. Vi spenderade resten av kvällen där, spelade kort och hade det trevligt medan barnen sov.
Igår var det först babysim och sen så följde vi med Anneli och Henke på marknad i Nykvar där vi spenderade ett par timmar med att göra av med allt för mycket pengar. Vi avslutade sen med fika hemma hos Anneli och Henke. Tack för en väldigt trevlig helg!

Ja, som sagt har min 2 veckors långa praktik period precis börjat och den spenderar jag på ett travstall i Taxinge. Just nu är jag mest förvirrad med tanke på att det var första dagen men jag hoppas på att det kommer gå bättre snart. Ska försöka uppdara mer men det verkar inte gå speciellt bra för mig.
Ha det bra sålänge!

(här skulle det vara en bild, men datorn vägrar)


Vill ha!
2008-10-09 - 06:37:12

Satt och kollade lite på blocket när jag blev sugen på att kolla efter kattungar eftersom jag gärna vill ha en. Då kommer de upp, mina älskade rex katter. Den här gången var det devon rex men oj så söta, jag dog nästan. En sån ska jag ha! Kanske inte nu, men senare när jag har råd. De kostar ju bara 6000 kr st och jag skulle vilja ha två, jag får nog ta och sno Diezel ifrån mamma istället.

Igår ställde sig Tindra upp alldeles själv framför mina ögon. Hon skulle plocka upp en sak från golvet och satte sig ner för att sedan ställa sig upp som om hon aldrig har gjort annat. Duktiga busfia!

Frustration.
2008-10-07 - 21:31:19

Ibland blir jag frustrerad och nästintill förbannad. Jag kände mig ganska glad när jag satte mig ner för att planera Tindras födelsedagskalas lite smått, det kändes som en rolig grej. Men sen fick jag tydligen reda på att det inte alls var roligt utan onödigt, dyrt och jobbigt eftersom Tindra ändå inte förstår något och att kalaset bara är till för mig. Jamen visst, det finns en hel del sanning i det men det är ändå en rolig grej. Ett 1-års kalas känns ju ändå som något man vill ha, iaf jag! Jag har gått och tänkt på det längre och funderat på hur vi ska ha det och vilka vi ska bjuda, lite si och så. Men nu känns det inte så värst roligt längre eftersom jag bara blev hånad för att jag tyckte så. TACK, kan man inte bara ibland få göra något utan att bara en massa negativt tas upp. Det känns som om att allt jag tycker är roligt och är positiv till bara ska framhävas med en massa negativt om hur onödigt och dåligt allt är.

Nej, nu måste jag plugga vidare.

Update:
Kim citerade väldigt fint : nej det är onödigt att åka till skansen eller kolmården, hon minns endå inget! Sitt hemma istället!!
Märk den fina ironin. Förlåt, men jag är trött.

Ny vecka.
2008-10-07 - 06:41:53

Så var den nya veckan igång igen och jag sitter här snart påväg till skolan som vanligt. Vi har varit uppe i dalarna i helgen på Rättviksmarknaden och haft det jätte trevligt. Tack alla som var där!
Den här veckan har jag 4 prov + 2 arbeten att göra vilket betyder att jag inte kommer att ha något liv när jag kommer hem ifrån skolan. Ett prov är redan idag och det är är i hästkunskap. Massor att läsa på och jag har ingen aning om vilket hon tycker är viktigast, vi får se hur det går helt enkelt!
Nu ska jag slänga i mig resten av frukosten och börja bege mig ner till tåget. Förlåt för att jag är så dålig på att skriva men ni kanske förstår varför.



<NIKKI
Ibland tar livet plötsliga vändningar och då gäller det att hänga med. Jag är en 20årig 2barnsmamma med som spenderar dagarna med mina galna kollegor på Södertäljes största nöjestidning och min lediga tid hemma med två små söta monster.