Jobb, jobb och åter jobb.
2009-08-26 - 15:18:39

Det är dags för mig att åka och jobba igen. Skulle egentligen ha jobbat i igår men pga av diverse krångel med kollektivtrafiken så blev det inte så. Helt av helt skulle jag vilja vara hemma och mysa med min underbara familj om kvällarna men just nu får jag inte alltid göra det. Inte så många veckor kvar dock till jag går hemma igen och får njuta av livet som mamma.
Nå, dags att slita sig från dator och göra sig iordning.

Gullunge.
2009-08-25 - 15:17:22

Imorse innan vi skulle iväg till dagis pillade Tindra med sin dockvagn och docka som vanligt. Efter att igår badat dockan i handfatet har hon kommit på att det går att ta av dockans kläder (eftersom jag gjorde detta för att dockan skulle torka). Idag tog hon av dockans alla kläder och upptäckte till sin förskräckelse att dockan inte hade någon blöja. Hon gick in i badrummet och hämtade en av sina blöjor för att senare försöka sätta på dockan den alldeles alldeles för stora blöjan.
Sötpropp!

En suddig bild från igår när Tindra körde omkring med katten i vagnen. Bilden är tagen med mobilen och det blir lätt suddigt. Måste även tillägga att den lila dockvagnen som är på bild är min från när jag var liten.


Glädje
2009-08-24 - 17:20:20

Idag är jag på otroligt bra humör. Jag har precis haft besök av en person som gör mig så glad och lycklig på samma gång. Vi har blivit beroende av varandra vilket självklart gör att varje tillfälle vi får att ses blir helt underbart!
Jag kan nästan inte ens få fram ord för att beskriva hur mycket du betyder för mig älskade K!

Så idag är en bra dag och jag vill även passa på att gratta min lillasyster som blir hela 17 år idag. Bara ett år kvar till du blir myndig! Haha.

v.27 (26+0)
2009-08-20 - 16:07:20

Nu är det dags att börja med något jag egentligen tänk göra under hela graviditeten. Berätta lite om den veckan jag är i och även skriva egna tankar kring graviditeten just nu. Vi får försöka se till att jag gör det resten av graviditeten nu, bättre sent än aldrig. Inte sant?



Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.


Mamma

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.



Utdrag från
vårdguiden

Egna tankar
Den här graviditeten har bokstavligt talat gått alldeles för fort. I början kändes det som om att jag skulle vara gravid i evigheter men efter det har veckorna bara flugit fram. Jag kan inte förstå att jag redan är i v.27 utan det känns fortfarande som jag är runt v.18 och precis varit på ultraljud. Lillasyster bökar omkring som en tok i magen nuförtiden och båda jag och Mats får känna rejält med sparkar. Förutom något lågt blodvärde mår jag bra och ska försöka njuta av sista delen av graviditeten!

På tiden.
2009-08-20 - 15:56:52

Kände att det var på tiden att skriva igen. Dagarna bara flyger iväg så jag har inte koll på något alls.
I söndags var vi på kalas hos min kusin som har fyllt 7 år och Tindra var nog i paradiset. En hel hög med äldre barn som både tog hand om henne och lekte med henne. Jag borde adoptera en 7-10 årig lekkamrat till Tindra.

Sen har veckan bara flygit förbi och jag vet knappt ens vad vi har gjort. Idag har vi iallafall bakat scones till frukost, varit nere och lekt i lekparken och även där stött på Tindras dagis (eller ja, förskola som man egentligen ska säga). Det finns inga tvivel på att hon trivs på dagis, idag när de skulle gå tillbaka från lekparken till dagis medan Tindra skulle vara kvar hos mig blev hon jätteledsen och ville gå till dagis istället.
Vi fortsatte iaf ner på stan en sväng efter lekparken innan det var dags att gå hem och äta lunch. Efter att Tindra sovit gick vi ut igen och spenderade tiden fram till mellis ute i lekparken och på promenad. Vi kom nyss hem och har hunnit få i oss lite fruktsallad och slappar nu lite i soffan innan det är dags att börja med middagen.

Ikväll kommer Mats moster hit på en kopp te, trevligt!

Underbara helg?
2009-08-15 - 09:43:14

Äntligen helg och visst är det skönt. Men idag har dagen inte börjat någe vidare. Jag mår inte så bra, får som en konstigt känsla över bröstet och känner mig svag och eländig. Vet inte varför det blir så men jag börjar nästan misstänka att jag har dåligt blodvärde igen trots att jag äter en järntablett om dagen. Ska iaf till barnmorskan på onsdag igen så då får vi se, till dess får jag stå ut. Inte nog med det så har Tindra varit helt otroligt grinig imorse och jag har ingen aning om varför. Hon ville inte borsta håret, hon vill inte sätta på sig kläderna, det duger inte att bli tröstad. Just nu sitter hon i sin saccosäck och tar det lugnt. Vi ska strax gå ut och leka, eller ja om det inte hade varit så grinigt hade vi nog redan kommit ut. Men som jag mår och med en väldigt bestämd dotter så tar det lite längre tid.
Nej, nu har jag bara klagat. Jag är glad ändå, men vissa dagar börjar helt enkelt inte bra!

haha


090813
2009-08-12 - 20:13:52

Redan onsdag och jag har blivit sådär dålig på att blogga igen. Jag skyller på att det är för att jag inte kan lägga in några bilder på datorn vilket känns otroligt tråkigt. Har en hel del fina bilder där som jag vill få upp men jag antar att det får vänta. Trodde först att det var fel på sladden men har nu upptäckt att det förmodligen är kameran som är trasig, inte alls roligt. Får troligen börja kika efter en ny vilket inte är en billigt affär. Nog om det, hittade datasladden till min mobil idag så det kanske blir lite mobilbilder den närmaste tiden.
Jag har börjat på mitt "nya jobb" med att sitta i telefonen om kvällarna och de två kvällarna som jag nu har jobbat har faktiskt gått över förväntat. Det enda dryga är att det tar alldeles för lång tid att pendla och jag börjar redan tröttna på att åka tåg på kvällen.

Jag går in i vecka 26 (25+0) imorgon och jag förstår inte riktigt vart tiden har tagit vägen. Det börjar bli dags att ge sig ut och börja inhandla och fixa allt som ska fixas innan det är dags för lillasyster att titta ut. Jag längtar som en tok eftersom i samband med förlossningen kommer vi få vara hemma hela familjen tillsammans igen och det finns inget bättre. Jag kan inte säga något annat än att jag är en otroligt lyckligt lottad människa!

Några bilder som låg i mobilen.






Söndag.
2009-08-09 - 14:42:18

Det är varmt ute, soligt men VARMT. De flesta njuter av att vara ute och jag antar att de flesta ligger på stranden och latar sig. Eftersom våran bil typ är trasig igen kommer vi inte någonstans. Jag hade helst åkt till standern och legat där hela dagen och då hade Tindra fått bada. Men som det ser ut nu känns det som att vi sitter fast hemma, vi har tvättid och kan därför inte åka iväg någon längre stund. Vi var ute i lekparken i förmiddags men det är helt enkelt FÖR varmt att bara vara ute i solen utan att kunna svalka sig i vattnet och liknande. Kanske bara jag som är kinkig men jag svimmer nästan ute i solen. Vi spenderar därför eftermiddagen inomhus, vilket låter otroligt tråkigt. För att åtminstonde inte bara ruttna ska vi bege oss in i badrummet och ta fram lite fingerfärger och måla  badkaret. Vi ska även försöka få tag på en bil så att vi kan åka och storhandla, kylskåpet är snart helt tomt.

Nåja, hoppas att ni njuter av det fina (varma) vädret!

Tidig lördag.
2009-08-08 - 06:24:16

Uppe med tuppen idag. Sitter och äter frukost och ska om en liten stund bege mig till bussen för att åka och hjälpa till i stallet.De behövde lite akut hjälp eftersom de hade sjuk personal. Jag är mest trött, men det får gå ändå.


forts.
2009-08-06 - 09:02:56

Har spenderat morgonen med att läsa lite om olika yrken och även kollat upp lite mer om hur det var med meritpoängen osv. Skulle jag nu vilka bli läkare, måste jag behörighetskomplettera vilket gör att jag bara kan söka genom kompletteringsgruppen där det är högare konkurrens, som om att det behövs? Allt detta för att jag för 4 år sen när jag gick ut grundskolan inte visste vad jag ville bli och då valde fel gymnasium. Ska man idag ha en chans att kunna bli vad man vill ska man veta det redan som liten och då välja ett rent natur/sam program.
Så om jag nu ska ha en chans att komma in ligger det alltså på högskoleprovet, för det är knappt att det känns värt att komplettera och sedan förmodligen ändå inte komma in. Så vad säger ni, 2.0 på högskoleprovet i höst? I wish...

Framtidsplaner.
2009-08-05 - 21:44:04

Det är svårt det här med framtiden. Jag har sedan en tid tillbaka varit inne på att läsa till läkare, jag vet egentligen inte riktigt varför men det är helt klart något som intresserar mig. Sen att det verkar näst intill omöjligt att komma in samt att jag inte kommer att hinna söka in innan det nya systemet med meritpoäng kommer, vilket förmodligen kommer göra det ännu svårare att komma in. För att komma in på läkarlinjen behöver jag även lära ett par kurser för att få behörighet, dvs Kemi B, Fysik AochB. Detta kommer förmodligen göra att jag hamnar i en kompletteringsgrupp vilket gör det svårare att komma in. En möjlighet är att skriva högskoleprovet och få bra resultat där och sedan söka in på de resultaten. Men då betyder det att jag behöver få typ minst 1.9 på högskoleprovet för att ens ha en chans, något som känns totalt omöjligt. Vilket som har jag tänkt skriva det i höst, tror jag. Sen får vi helt enkelt se hur det går.
Jag har iaf på senaste tiden, framförallt slog det mig idag att jag borde börja fundera ut en backup plan och kanske hitta något annat som skulle intressera mig. Men där tar det stopp, jag har ingen som helst aning om vad jag egentligen vill göra och vad det finns för utbildningar som skulle passa mig. Jag har tittat lite på juristprogrammet men vet inte riktigt om det skulle passa mig. Veterinär är något som ligger väldigt nära läkare och som faktiskt inkulderar djur vilket är ett av mina stora intressen. Men även där är det nästan omöjligt att komma in. Barnmorska är något som tilltalar mig, men det som gör mig osäker är hur lönen ser ut sen, men där kanske jag egentligen borde tänka om. Jag kanske borde hitta något helt random och inte särskillt känt yrke som kan passa mig. Men vad skulle det kunna tänkas vara?
Jag säger då det, det här med framtiden är ingen lätt sak. Allt jag vet är att jag ska läsa vidare, att jag vill skaffa mig en ordentlig utbildning och få en bra karriär med ett yrke som passar mig. Inte gör det saken lättare.
Jag kan åtminstonde glädje mig åt att jag har ett tag till på mig att fundera, lillasyster kommer i höst och sen har jag ungefär ett års mammaledighet att se framemot innan det blir dags att ha bestämt sig.
Men det kan ju vara bra att åtminstonde ha en aning?

Ja, det blev ett inlägg med bara babbel.

Tillbaka till verkligheten.
2009-08-03 - 18:37:35

Jag har sen i lördagsnatt då vi kom hem igen försökt skriva blogg med det har gått utan resultat. Har nog inte riktigt velat komma tillbaka till verkligheten där semestern är slut och det ska börja jobbas och fixas igen. Inte går det att lägga in bilder på datorn från min kamera, misstänker att sladden är trasig och utan bilder blir det helt enkelt inte lika roligt att skriva.
Jag har idag iaf varit inne och pratat med en av mina chefer om jobbet och vi har kommit överens om att jag ska gå från medlemsvärvare ute på stan till att sitta i telefon där på kvällarna. Något som gör att jag förmodligen kommer orka jobba samtidigt som Tindra slipper gå långa dagar på dagis. Jag och Mats kommer däremot få mindre tid tillsammans men eftersom det bara handlar om en period på ca 3 månader så får det gå. Så efter att jag har gått den nya utbildningen kommer jag jobba 3-4 kvällar i veckan och då handlar det bara om 4 timmars pass. Mycket av min ångest har släppt och jag fasar inte längre från att gå till ett jobb som jag inte riktigt orkar med.

Nu ska jag försöka få sladden att fungera till kameran så att ni kan få se lite bilder från våran härliga vecka!



<NIKKI
Ibland tar livet plötsliga vändningar och då gäller det att hänga med. Jag är en 20årig 2barnsmamma med som spenderar dagarna med mina galna kollegor på Södertäljes största nöjestidning och min lediga tid hemma med två små söta monster.