Nonstop.
2008-09-30 - 23:38:29

Såhär kan en dag se ut för mig:

05:40 väckarklockan ringer och trycks på znoose(stavning?)
06:00 Dags att kliva upp, göra sig iordning och äta frukost.
07:00 Tåget går ifrån Södertälje centrum
08:40 Dagens första lektion börjar
11:45 LUNCH
12:45 Första lektionen efter lunch börjar
15:50 Slutar sista lektionen, rusa till bussen
16:06 Bussen går ifrån Berga gård
17:30 Kommer fram till Södertälje centrum igen, börjar gå hemåt
17:45 Äntligen hemma igen, pussar på Tindra och hjälper till med maten
18:00 MAT och efter det ska det städas, diskas och busas med Tindra
19:00 Påbörjar nattning, på med pyjamas, läsa bok och dricka välling
20:00 Då brukar Tindra ha somnat, slänger mig på soffan. Tittar lite på tv samtidigt som jag pluggar.
21:00 Ibland tv men oftast SKOLARBETE
23:00 Glömt bort tiden som vanligt, dags att sova
23:30 Är oftast påväg att lägga mig i sängen då Tindra brukar vakna, har jag tur tar Mats henne och jag får SOVA

Nu kanske ni förstår varför jag inte alltid har tid att skriva blogg. Vissa dagar ser schemat inte alls ut såhär utan är mycket lugnare men det är fortfarande många dagar som ser ut precis så här, nonstop hela dagen. Måste jag nämna att jag somnar direkt när jag lägger mig i sängen? Det är TUFFT att plugga och ha småbarn samtidigt men jag skulle inte vilja att det var annorlunda. Det är en utmaning, och ja på ett sätt älskar jag utmaningar.
(Ja, om ni tittar på klockslaget för inlägget ser ni att det är hög tid för mig att sova nu)
GODNATT

Under konstruktion.
2008-09-29 - 22:24:19

Bloggen håller på att göras om igen. Det är Frida som hjälper mig som vanligt eftersom jag inte orkade göra något själv den här gången och jag ville ha en av hennes stilrena härliga designer! =)

Mörkrädd.
2008-09-27 - 22:59:43

Just nu ligger jag i sängen, gjorde något jag aldrig gör vilket är att ha datorn i sovrummet. Jag sover ensam idag, eller ja Tindra är här men Mats är borta på 25 års kalas. Eftersom vi inte har någon tv i sovrummet kände jag att jag behövde ta med datorn in, har nämligen varit lite rädd ikväll. Lägenheten känns konstig och läskig, låter konstigt gör den också så jag längtar mest till morgondagen då Mats kommer hem igen.
Tindra har gått hur mycket som helst idag, nu släpper hon en om man inte följer med henne ordentligt med handen. Hon har inte riktigt förstått sig på att man kan ställa sig upp själv men jag antar att det kommer sen. Stolt är jag, det är det minsta man kan säga. Vurpat några gånger har hon gjort också men oftast säger hon inte ett knyst utan vill bara upp igen och fortsätta, de andra gångerna brukar det gå över rätt fort. Hon är så duktig min tjej!


Stolt mamma!
2008-09-27 - 12:29:06

Fick klagomål av min mamma nyss där hon hotade med att skicka ett nytt sms om att jag är värdelös på att blogga nuförtiden. Men jag svarade bara att jag har bättre saker för mig och att bloggen hamnar rätt långt ner på listan tyvärr.
Vi har nyss haft besök av Mats mormor, Mats mosterJenny och Tindras faster/Mats syster Ida. De var här och fikade lite, busade lite med Tindra och gav Tindra en ettårspresent i förväg. Tack!

Igår hade jag ett sånt där "stolt mamma" moment. Jag och Tindra busade i köket medan middagen stod i ugnen och rätt som det var släpper hon stolen hon står emot och tar en massa steg fram till mig, alldeles själv! Hon har ju tagit ett par steg förut men nu gick hon en bra bit, jag är så stolt över mitt lilla busfrö.

Nu ska vi iväg till Melina som fyllde 1 år igår, GRATTIS. De ska ha lite kalas och så, det blir tårta och massa mums. Efter det ska vi iväg på 50 års kalas och spendera resten av kvällen där. Det blir bara jag och Tindra idag eftersom MAts ska iväg på 25 års kalas.
Fullt upp det vill säga, så det är inte så konstigt att bloggen hamnar lite efter.

Ha en bra dag!

Sovdags.
2008-09-22 - 23:00:49

Ska gå och lägga mig trots att jag inte gjort någon matte, väldigt dåligt av mig måste jag säga eftersom det var det jag skulle göra ikväll. Tänkte egentligen inte uppdatera men när jag skulle logga in på klassbloggen råkade jag hamna här istället så då passade jag på att skriva lite så att min mamma inte börjar klaga igen.
Jag blir lika glad varje dag när jag kommer hem till mit tälskade lilla monster, hon lyser upp så fort hon ser en och frågar man om en puss får man oftast en väldigt slemmig men alltid lika mysig puss. Det känns i hjärtat så fort jag är ifrån henne och trots att ja försöker trycka undan saknaden blir det jobbigt ibland, jag vill vara hemma med min fantastiska dotter.
Jag älskar dig Tindra Mia-Malin Matsdotter, du är mitt bästaste!

Tips.
2008-09-21 - 22:55:52

Jag måste ju tipsa om "min" nya blogg, kan ju inte kalla den min utan det är våran klassblogg. Så har ni tråkig och saknar mig kan ni alltid läsa vad mina kära klasskamrater skriver om. Läs HÄR

Värdelös.
2008-09-21 - 22:45:49

Fick ett jättefint sms av min älskade mamma för ett litet tag sen; Nu är du värdelös på att blogga igen. Tack mamma!
Jag vet att jag är dålig men jag hinner inte riktigt med, försöker få allt att gå ihop men ibland fungerar det inte riktigt precis som jag har tänkt mig. Helgen har varit bra, den försvann lika fort som den kom tyvärr. Jag ska gå och lägga mig tidigt för en gångs skull trots sovmorgon imorgon, tänkte passa på att sova en riktig natt idag på ca 9 timmar istället för de 5-6 timmarna det annars brukar bli.
Igår var vi på Neos ettårskalas, tänk så stor han har blivit! Nästa helg är det kalas igen och då är det Melina som fyller ett, helgen efter det är vi bjudna på ännu ett som vi antagligen inte kan gå på men då är det Wiljah som fyller ett.

Idag har vi varit med Tiger och Rasmus + deras mamma/mormor Mia, vi gick en promenad upp till torekällberget för att titta lite på djuren, barnen sov så vi "vuxna" fick njuta av de söta små krabaterna istället. Det blev ett par timmar där uppe innan vi gick hem till deras mamma/mormor Mia och åt lite pannkakor, väldigt smidigt eftersom hon bor väldigt nära oss. Ni kanske undrar varför jag skriver deras mamma/mormor Mia, men det är för att även min mamma heter Mia (vilken även Tindra är döpt efter, åtminstonde som andranamn).

Ett litet inlägg blev det iaf, godnatt!

Fredag.
2008-09-19 - 06:36:32

Jag sitter och äter frukost, snart är det dags att åka den långa vägen till skolan igen. Jag är på bättringsvägen iaf, vet inte riktigt hur ont jag egentigen har eftersom jag äter värktabletter men de tar snart slut och jag har helgen framför mig så jag hoppas på på det är bättre. Höger öra som var det som gjorde ont har åtminstonde blivit bättre men ungefär samtidigt som det blev bra svullnade mitt vänstra öra upp istället, men men.
Idag har jag valt något som jag vet att jag kommer tycka är väldigt obekvämt efter ett tag. Jag har nämligen utsläppt hår, men det kommer fluffa tills sig och då ser det inte lika bra ut som det gör när man går hemifrån.

Nu försvann min hjärna.

Längtan.
2008-09-17 - 19:15:41

Jag har en längtat, efter något som jag verkligen verkligen vill ha.

GRATTIS NEO 1 ÅR!
2008-09-17 - 19:10:26

Idag fyller Tindras älskade Neo hela 1 år, de har känt varandra sen Tindra var 3 veckor. Jag minns första gången jag träffade Anna, då var Neo en pytte och Tindra låg fortfarande i magen. Anna och Neo har utgjort en stor del av min mammaledighet, det är mycket som jag förknippar med det. Det har varit vi 4, vi har skrattat och gråtit tillsammans. Vi har överlevt de tuffa tiderna och vi har fortfarande varandra.

Jag älskar er båda, glöm inte det! <3

Några rader.
2008-09-15 - 14:50:15

Satte mig här för att berätta lite hur det går. Vi åkte in till närakuten igår iaf och en läkare tittade på mitt öra, fick örondroppar och hon sa åt mig att varva alvedon och ipren mot smärtan. Sen på kvällen vart det värre och jag fick jätteont, låg och hade ont i ett par timmar tills värktabletterna ville verka, spenderade natten på soffan som ändå var rätt okej.
Imorse när jag vaknade var det fört okej innan det började göra sådär jätteont igen, nästan värre än kvällen innan. Låg och hade ont och försökte ta värktabletter men de ville inte hjälpa. Tillslut ringde jag mamma som ringde vårdguiden åt mig (hade ingen lust att ringa dit igen och mamma är duktig på att prata), jag vet inte riktigt vad de sa men mamma sa att vi skulle åka till akuten igen iaf och se till att jag fick starkare värktabletter. När Mats var påväg att skjutsa in mig till sjukhuset ringde mamma och sa att akuten hade fixat att jag fick komma till en öronläkare direkt istället. Direkt kan jag inte påstå att det var eftersom vi fick sitta och vänta i väntrummet ett bra tag, jag hade mest ont och ville att det skulle försvinna. När vi äntligen kom in satte läkaren i en sprittamponad och sa att den skulle sitta där tills imorgon, sen skrev hon ut kåvepenin och starkare värktabletter till mig. Nere på apokteket tog det lång tid innan jag fick hämta ut mina mediciner som för övrigt kostade allt för mycket. När jag äntligen fick ta en värktablett mot allt det onda önskade jag att den skulle verka fort. Mats kom och hämtade mig och jag la mig på soffan, tiden gick men värktabletten ville inte ta. När jag var påväg att ge upp somnade jag och när jag vaknade var det bättre, somnade om och när jag sedan vaknade igen så hade smärtan nästan försvunnit helt. Jag ska nu försöka äta något eftersom jag inte har kunnat äta innan, sen ska jag spendera resten av kvällen i soffan.
Stackars Tindra måste tro att mamma är jättekonstig som bara ligger på soffan och har ont, jag kan nästan inte ens le mot henne. De ska iaf ut i lekparken nu och leka lite, det är tur att Tindra har världens bästa pappa.

Var tvungen att få ut mig lite, jag har nästan känt mig helt förlamad när jag bara legat och haft ont. Knappt kunnat prata och inte kunnat fokusera på något nytt. Hoppas nu på att värktabletter håller i sig tills det är dags att ta en ny, orkar inte ha sådär ont igen.


Ny dag.
2008-09-14 - 09:51:10

Natten är förbi iaf, ska snart ner till apoteket och köpa nya värktabletter. Ringde till vårdguiden eftersom de är de som kan boka besök åt en om man behöver på helgen. Hon tyckte inte att det verkade som om att det var akut utan att jag kunde vänta och ringa vårdcentralen imorgon, hann knappt säga något mer innan hon avslutade samtalet. Just nu kan jag inte ens tugga eftersom det är svullet och gör ont. Värktabletterna hjälpte inte inatt men jag lyckades somna ett tag ändå. Jag vet inte om jag kommer orka gå såhär i över ett dygn till innan de gör något åt det, jag har verkligen ont. Jag har inte heller lust att stanna hemma ifrån skolan imorgon eftersom vi har en massa som behöver göras, jag behöver verkligen vara där. Missa babysimmet kommer jag göra idag också så Mats och Tindra får åka dit själva och det är jättetråkigt.
Dagen börjar inge vidare men jag hoppas på att det blir bättre snart för jag orkar inte ha det såhär.
Nu ska jag försöka klä på mig och ta en långsam promenad ner till apoteket.

Sömnlös natt med smärta.
2008-09-14 - 05:07:26

Jag vill sova men jag kan inte eftersom mitt öra gör så fruktansvärt ont. Jag har eksem i hörselgångarna och eftersom jag inte har kunnat låta bli att klia har mitt ena öra blivit värre, svullnat upp och gör  ajaj ont. Jag tog 2 alvedon för ett tag sen med hopp om att kunna få sova igen men de verkar inte vilja hjälpa den här gånger. Det var även mina 2 sista alvedon vilket betyder att jag måste vänta tills apoteket öppnar innan jag kan göra något åt mitt onda öra. Funderar på att ringa närakuten imorgon, eller jag måste nästan göra det för jag står inte ut längre.
Jag har förflyttat mig med täcka och kudde ut till vardagsrummet eftersom jag inte klarade av att ligga inna i sovrummet länge. Här kan jag åtminstonde försöka få tiden att gå med tv och dator, i sovrummet låg jag bara och snurrade runt och kved lite av smärta. Jag hoppas att natten vill gå fort, för annars vet jag inte vad jag ska göra.
Hjälp mig

Första stegen!!!
2008-09-11 - 18:49:08

Idag när jag satt på samhällskunskapen ringde mamma till min telefon och utbrast att Tindra precis tagit sina första steg! Hon, Mats och Tindra var ute i skogen när Tindra fick en blomma att hålla i. Den tyckte hon var jätte fin och stod helt själv en lång stund, när mamma sen ropade kom så gick Tindra till henne. Hela 3 steg tog hon, jag antar att skorna vi köpte till henne i helgen gav henne lite extra stöd. Jag är lite ledsen över att jag inte fick se de första men jag kommer nog få se många steg i framtiden av min fantastiska dotter.

Nu ska jag leka lite med Tindra innan det är läggdags men ville bara berätta den underbara nyheten!

Inaktiv.
2008-09-10 - 23:51:46

Förlåt för mitt dåliga upptaderande men jag har helt enkelt inte haft tid. De senaste dagarna har jag inte haft mycket tid över eftersom jag har pluggat hela kvällarna precis som ikväll. Återkommer förmodligen till helgen då jag fått lite ny energi, just nu är jag helt slut.



<NIKKI
Ibland tar livet plötsliga vändningar och då gäller det att hänga med. Jag är en 20årig 2barnsmamma med som spenderar dagarna med mina galna kollegor på Södertäljes största nöjestidning och min lediga tid hemma med två små söta monster.