Helg igen.
2009-01-23 - 09:02:24

Det blev inget skrivande i veckan. Nu skriver jag iaf och om en stund ska jag och Tindra gå väg till dagis. Idag är hon där från 10-13 och det är andra dagen som hon är med på vilan. På måndag blir det första hela dagen och sen är inskolningen slut. Jag är jättenöjd med dagiset och personalen på hennes avdelning är hur söta som helst.
Än så länge tycker Tindra också att det är roligt, jag hoppas att det håller i sig!
Under de tre timmarna Tindra är på dagis ska jag passa på att plugga, har egentligen heldag med projektarbete idag men det är alltid svårt att få något gjort när Tindra är hemma. Ska däremot försöka göra en del efter att hon har somnat ikväll. Imorgon jobbar jag igen och det är sista helgen jag har skrivit upp mig så sen vet jag inte riktigt när nästa gång blir. Skönt är det iaf, känner att det tar på en att både plugga, jobba och hitta tid till att umgås med Tindra.
Snart är många kurser avslutade vilket är otroligt skönt. Har en del kvar att göra i vissa ämnen däremot men jag gör mitt bästa för att hinna med allt.
Nu börjar Tindra bli otålig, vi ska sätta oss ner och rita lite innan vi traskar till dagis.


Godmorgon lördag.
2009-01-17 - 08:51:20

Jag och Tindra gick upp för ungefär en timme sen. Förtillfället har Tindra lagt sig på golvet och tittar lite smått på bolibompa. Jag är trött och sliten som vanligt men jag lever iaf. Idag ska jag gå ner till dansstudion och dansa lite eftersom det ör öppet hus och Tindra kommer att sova större delen av tiden jag är där. Sen ska vi göra annat spännande som att handla mat på ica maxi och fixa saker här hemma.

Jag har förtillfället fått ding på kläder och skor. Det passar sig verkligen inte att bli shopping galen under den perioden man har som minst med pengar. Så då försöker jag fynda de sakerna jag vill ha på tradera och på rean istället. Ibland hittar man riktigt bra saker, som de här skorna från HM jag har dregglat över kostade nu bara 129 kr på rean:



Jag har beställt hem de och hoppas på att de passar och är lika snygga i verkligheten. Andra saker jag ha på min "måste ha lista" inför våren/sommaren är:
Jeansjacka
Gladiatorsandaler
Skinnjacka
Nya jeansshorts
och lite nya klänningar.

Lagom ointressant inlägg, jag försöker åtminstonde uppdatera ibland. Jag är virrig större delen av tiden och har ett ton saker att göra. Projektarbetet ska vara klart snart, jag måste skriva cv och börja söka jobb, snart dags att försöka hitta den perfekta studentklänningen, Tindra har börjat på dagis vilket betyder att jag måste planera skolan och förmodligen inte alltid kunna vara där eftersom jag måste lämna/hämta Tindra och måste då plugga mer hemma för att inte hamna efter, måste jobba så mycket jag hinner för att få ihop pengar till studenten; skivan, resa, kläder, mottagning. Nej, nu har jag redan tappat bort mig själv. Fullt upp har jag iaf men samtidigt är jag glad och lycklig, åtminstonde när jag försöker förtränga stressen. Nu kom jag precis på att jag har glömt min projektmapp i skolan, bra där.

Nu ska jag sluta förvirra er, men kan åtminstonde försöka lova att uppdatera mer!


Dagis.
2009-01-14 - 09:16:23

Jag och Tindra äter frukost framför tv:n idag. Det är en väldigt speciell dag idag nämligen Tindras första dag på dagis.(vi var där igår på info men det räknas inte, idag är den första riktiga officiella dagisdagen). Vi kommer vara där i ungefär en halvtimme då Tindra får springa omkring och utforska medan jag är en tråkig mamma som sitter och gör något annat vid bordet. Igår när vi kom in det stod Emma helt plötsligt framför mig. Ni kanske inte minns Emma men hon var en mamma som jag umgicks med när jag var mammaledig. Men nu så ska hennes Malte tydligen gå på samma dagis som Tindra, roligt!

Efter dagis ska vi hem och äta lunch och sen är det sovdags för Tindra medan jag antingen ska plugga eller städa, antar att det blir det förstnämda eftersom det är viktigare. Det är bara några veckor kvar till sportlovet och då ska de flesta kurserna vara avslutade så jag druknar snart i allt skolarbete. Mest panik får jag över projektarbetet, jag måste se till att komma igång. Tack alla förresten som har svarat på alla frågorna!!
Nu ska jag njuta av den lugna morgonstunden innan dagen sätter igång på riktigt.




Ett helt inlägg endast om mamman.
2009-01-10 - 20:14:03

Här är jag igen, skriver. Har suttit och läst bloggar och blev sugen på att skriva. Jag skulle vilja bli modebloggare och få en massa pengar för att skriva. Då skulle det minsann komma inlägg titt som tätt, men ja. Efter studenten kanske, när jag har mer tid och mer pengar.

Här kommer iaf lite bilder på mig, från före graviditeten samt från efter. Det är en del skillnad, den största är antagligen saknaden av ca 12 kg.

Före

   


Efter

   


Än har jag inte nått mitt mål, det är en liten bit kvar men jag har kommit långt!


Nu är det dags för film!

Evigheter.
2009-01-10 - 06:17:53

Det känns som om det var evigheter sen jag skrev. Trots det var det bara en vecka sedan, men är en ganska lång tid. Eller var rättare sagt för den här bloggen förut.
Jullovet är slut och skolan har satt igång, Det är lördag och klockan är inte ens halv sju och jag ska strax åka till jobbet. Jag är trött och skulle hellre sova men jag har inget val, GÄSP. Det är bara ca 120 dagar kvar till studenten, så det ska jag väll så ut med? Så länge huvudvärken går över iaf så skulle skolan bli lättare igen.
Det här blir en svammel inlägg men jag är alldeles för trött för att tänka.
Det är lite sorgligt att bloggen håller på att dö, ska försöka ta tag i den igen. Åtminstonde lite, och skriva om Tindra och hennes utveckling igen.
Jag kan åtminstonde berätta att mitt busfrö börjar på dagis på onsdag, vilket är ganska nervöst men det kommer nog gå bra!

Nej, nu måste jag försöka få i mig mina två mackor sen ska jag gå!

Nytt försök.
2009-01-01 - 12:47:52

Tack alla som har erbjudit sig att svara på frågor till mitt projektarbete om unga föräldrar. Eftersom jag har hamnat långt efter min planering och det börjar bli ont om tid ska jag försöka göra det lättare för mig och skriva ut frågorna här så att ni kan svara på det direkt som kommentar eller maila mig på [email protected].

Kom ihåg att svara på frågorna så utförligt som möjligt! Dessa frågor gäller alltså alla unga mammor, frågor till unga pappor kommer inom kort.


Namn:
Ålder:
Ditt/dina barns ålder?

Vad har du för förhållande till pappan?

Hur försörjer ni er?

Hur bor ni?

Var graviditeten planerad?

Hur reagerade du när du fick reda på att du var gravid, några tvivel?

Hur reagerade ditt barns pappa?

Vad fick du för reaktioner ifrån familjen?

Hur skulle du säga att omgivningen reagerade?

Varför valde du att behålla barnet/försöka bli gravid?

Har du stött på fördomar ifrån samhället och hur har dessa påverkat dit?

Vad ser du för fördelar respektive nackdelar med att vara ung mamma?

Hann du gå klart skolan? Hur har du annars löst skolsituationen?

Hur har du blivit behandlad av barnmorskor och dylikt?

Skulle du rekomendera någon att skaffa barn ung?

Vilka 3 ord beskriver bäst hur det är att vara mamma?

Och slutligen, finns det något annat du skulle vilja dela med dig till andra?

Tack på förhand!


Gott nytt år!
2009-01-01 - 12:09:48

Jag tänkte att jag åtminstonde kan börja det nya året med att blogga lite igen. Jag har inte skrivit på något som känns som evigheter vilket beror på att jag har en hel del att göra, och inte är det slut än men det börjar närma sig. Igår var vid hos Henke och Anneli och firade en lugn och mysig nyårsafton! Tack för allt.
Nu förtiden är jag mest trött. Trött med en extra dos av trötthet. I maj kommer det förmodlingen lugna ner sig eftersom jag tar studenten men jag står inför den troligen mest tuffa terminen nu i vår. Jag har ett ton av skolarbete, Tindra börjar på dagis vilket gör att jag inte kommer kunna vara i skolan hela tiden samtidigt som jag jobbar lite för att få ihop pengar till studenten. Jag kan åtminstonde försäkra er om att trots tröttheten är jag lycklig, Tindra växer så det knakar och jag blir varm i hjärtat varje gång jag tittar på mitt älskade bustroll.

Nej, nu ska jag spendera nyårsdagen med att plugga eftersom jag jobbar imorgon och på lördag innan det är dags för att plugga igen resten av lovet. När jag ska få ha ledigt är en bra fråga, inte nu iaf.



<NIKKI
Ibland tar livet plötsliga vändningar och då gäller det att hänga med. Jag är en 20årig 2barnsmamma med som spenderar dagarna med mina galna kollegor på Södertäljes största nöjestidning och min lediga tid hemma med två små söta monster.